Loading...

Ce este Robbie Coltrane - Hagrid din „Harry Potter”?

Prima educație a primit-o la Glenalmond College. După absolvire, a intrat la Glasgow School of Art. Coltrane și-a împrumutat pseudonimul de la idolul său, saxofonistul de jazz John Coltrane.

Robbie a făcut primii pași pe ecran pe canalul BBC, jucând în câteva schițe de comedie. Tânărului, care a strălucit cu umor sclipitor, i s-a oferit curând să joace într-un mare film. La început, a trebuit să joc în episoade din filme precum Flash Gordon, Krull, Live Report on Death, Absolute Beginners, precum și în serialul TV Black Adder.

Prima cu adevărat de succes pentru Robbie Coltrane a fost drama istorică „Henry V”, în care a jucat rolul lui Falstaff. În 1990, a jucat împreună cu actorul Eric Idle în comedia Nuns on the Run. Sora Inviolata în interpretarea sa a fost pur și simplu inimitabilă. Nu mai puțin faimos pentru el a fost tabloul „Tata trebuie să slăbească”. În ea, Coltrane a apărut în imaginea Papei însuși. În ciuda unui program de filmări destul de încărcat, la începutul anilor 90 cariera sa aproape a intrat în declin. Situația a fost salvată prin oferta de a juca în unele seriale Bond: „Golden Eye”, „Și toată lumea nu este de ajuns”. În 2001, Robbie Coltrane a jucat rolul sergentului Peter Godley în thrillerul mistic From Hell.

Boala actorului

Vedeta filmelor despre Harry Potter se afla într-un scaun cu rotile din cauza unei boli grave

Celebrul actor scoțian Robbie Coltrane, amintit de mulți pentru rolul său de Rubeus Hagrid din saga de film cult Harry Potter, se luptă de mulți ani cu o boală gravă. În ultimul timp, nu a putut să meargă și trebuie să folosească un scaun cu rotile.

Actorul în vârstă de 68 de ani suferă de osteoartrită, o boală severă a articulațiilor. Din cauza ei, de câțiva ani mergea exclusiv cu bastonul, dar acum starea lui s-a înrăutățit simțitor.

Potrivit The Sun, Coltrane a spus că are „dureri constante” de doi ani, în timp ce starea lui se înrăutățește doar. În urmă cu trei ani, medicii l-au sfătuit să slăbească, dar nici asta nu a ajutat.

Acum actorul se pregătește pentru o operație la genunchi. Se așteaptă ca după ea starea lui să se îmbunătățească.