Loading...

Președintele României îi cere fostului premier Cioloș să formeze guvern

Parlamentul României a votat de neîncredere în guvernul lui Florin Chitu. Președintele Klaus Iohannis l-a numit candidat la funcția de premier pe Dacian Cioloș, care a condus deja guvernul în 2015-2017.

Uniunea pentru Mântuirea României

Președintele României Klaus Iohannis l-a nominalizat luni, 11 octombrie, pe fostul comisar al UE pentru agricultură, Dacian Cioloș, pentru funcția de premier. „Scopul nostru este să scoatem România din criză, iar pentru aceasta avem nevoie de o mare responsabilitate a tuturor forțelor politice”, a spus Cioloș, subliniindu-și disponibilitatea de a da instrucțiuni șefului statului să formeze un cabinet de miniștri. Cioloș a fost deja șef al Guvernului României din noiembrie 2015 până în ianuarie 2017.

La începutul lunii septembrie, alianța „Uniunea pentru Salvarea României – Partidul Libertății, Unității și Solidarității” a părăsit coaliția de guvernământ, prezidată de Cioloș. Alianța l-a acuzat pe actualul premier Florin Chiță de „comportament dictatorial”.

La începutul lunii octombrie, parlamentul republicii a anunțat un vot de neîncredere în guvern. Kytsu și alți miniștri vor continua să lucreze până la numirea unui nou cabinet.