Loading...


A devenit cunoscută influența pozitivă a muzicii preferate asupra realizărilor sportive și asupra formei fizice a corpului.

Pentru majoritatea sportivilor și amatorilor care aleargă, călăresc sau ridică greutăți, alegerea muzicii „corecte” determină eficacitatea antrenamentului și nivelul de plăcere din acesta. Desigur, există cazuri când o persoană preferă să asculte cărți audio sau lecții, dar astfel de cazuri sunt rare. Potrivit statisticilor, majoritatea oamenilor se antrenează cu muzică energică și cântă cuvintele cântecului, menținând motivația în timpul exercițiilor. Acest truc psihologic a fost studiat de oamenii de știință din sport de peste 10 ani. Există mai mulți factori importanți pe care se bazează relația strânsă dintre antrenament și muzică. Muzica distrage atenția creierului uman de la durere și oboseală musculară. Unele melodii sunt capabile să vă ridice starea de spirit și să mărească producția de endorfine, ceea ce îmbunătățește calitatea antrenamentului și fundalul emoțional al acestuia.

Se știe de mult că muzica cu un anumit număr de bătăi pe minut poate crește viteza de mișcare Majoritatea oamenilor au instinctul de a-și sincroniza mișcările și expresiile cu muzica – dând din cap, bătând din picioare sau chiar dansând. Ce fel de muzică ne face să facem asta variază în funcție de cultura oamenilor și de personalitatea persoanei. În general, melodiile rapide, cu ritm puternic, expresiv (toboșar) sunt întotdeauna un stimulent, și sunt prezente în playlist-urile majorității oamenilor. Sunteți de acord că un dopaj atât de plăcut și absolut sigur vă va ajuta să vă antrenați mai greu și să vă îmbunătățiți semnificativ rezultatele.